,,Studio 63” je studentski projekat Katedre za snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti koji je osmišljen sa idejom da radio kao medij ponovo zablista među mlađim generacijama kao nekada i da studenti iskuse kako funkcioniše ekipni rad u okviru jedne radio stanice.

U realizaciji projekta učestvuju prvenstveno studenti druge godine Katedre za snimanje i dizajn zvuka, uz pomoć kolega sa treće i četvrte godine. Kao i na svakoj radio stanici imamo svoje muzičke urednike, producente, tehničko vođstvo, sektor za marketing i PR, kao i glavnog urednika i direktora radija. Sva ta zaduženja obavljaju studenti, a njihove uloge i obaveze dodelili su im profesori.

Ove godine biće drugi put da se ,,Studio 63” emituje, ali bez obzira na to tehnička realizacija programa je postavljena na viši nivo. Za razliku od prošle godine, ovaj put imaćemo telefonska uključenja uživo i to sa gostima koji žive i rade u inostranstvu od Evrope do Severne Amerike. Takođe, emitovaće se i dve muzičke emisije čije će muzički sadržaj biti prenošen uživo. Koncept, teme i goste emisija koje će se emitovati studenti sami biraju, osmišljavaju i realizuju.

Pored naše Katedre u procesu organizacije programa i pratećih manifestacija učestvuju i ostali studenti našeg fakulteta, a posebnu zahvalnost dugujemo studentima sa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture.